Now Foods Methyl Folate 1,000 mcg -90 Tablets

2026-01-30

733739004918

New product

€23.00

€27.00

-€4.00

Now Foods Methyl Folate 1,000 mcg -90 Tablets

  • Ανώτερη βιοδιαθεσιμότητα

Το Methyl Folate είναι η βιολογικά δραστική, φυσικά απαντώμενη μορφή φυλλικού οξέος που χρησιμοποιείται για θεμελιώδεις λειτουργίες του σώματος όπως η φυσιολογική κυτταρική διαίρεση και η σύνθεση νευροδιαβιβαστών και DNA.* Σε αντίθεση με το κανονικό φολικό οξύ, το μεθυλοφολικό έχει αποδειχθεί ότι διεισδύει στον αιματοεγκεφαλικό φραγμό, όπου βοηθά στην υποστήριξη της νευρολογικής υγείας.

Τι είναι το 5-MTHF;

Το 5-MTHF, είναι μια φυσική μορφή βιταμίνης Β9 που το σώμα σας είναι έτοιμο να απορροφήσει και να χρησιμοποιήσει για διατροφικούς σκοπούς. Είναι πλέον μια πολύ δημοφιλής μορφή φυλλικού οξέος για αυτόν τον λόγο, ειδικά σε άτομα που έχουν προβλήματα μεταβολισμού άλλων μορφών Β9 από τρόφιμα και συμπληρώματα.

Το φολικό οξύ είναι μία υδατοδιαλυτή βιταμίνη του συμπλέγματος Βιταμινών Β και είναι γνωστό και ως Βιταμίνη Β9 ή φολασίνη. Το όνομα του το πήρε από τον λατινικό όρο folium, δηλαδή φύλλο επειδή βρίσκεται σε μεγάλες ποσότητες στα φύλλα των πράσινων λαχανικών. Υπάρχει επίσης και σε άλλες τροφές όπως τα εσπεριδοειδή, τα όσπρια, το μοσχαρίσιο συκώτι και τα αυγά. Ο οργανισμός αποθηκεύει έως 70mg  φολικού οξέος στο συκώτι.

Είναι απαραίτητο για τον μεταβολισμό των νουκλεϊκών οξέων DNA και RNA. Αυτή η λειτουργεία το κάνει πολύ σημαντικό για την σύνθεση πρωτεϊνών και την παραγωγή και συντήρηση νέων κυττάρων, ειδικά κατά την περίοδο της ταχείας ανάπτυξης, όπως η εγκυμοσύνη και η βρεφική ηλικία.

Η ανεπάρκεια φολικού οξέος οδηγεί στην εκδήλωση μεγαλοβλαστικής αναιμίας, δηλαδή την δημιουργία από τον οργανισμό λιγότερων αλλά μεγαλύτερων και ανώριμων ερυθρών αιμοσφαιρίων που δεν μπορούν να μεταφέρουν το οξυγόνο στους ιστούς και προκαλείται έτσι κούραση και αδυναμία στο άτομο.

Επίσης, η ανεπάρκεια φολικού οξέος συνδέεται με τα υψηλά επίπεδα της ομοκυστεΐνης, ενός αμινοξέος που αποτελεί παράγοντα κινδύνου για καρδιακά και εγκεφαλικά περιστατικά.

Πολύ συχνά υπάρχει σύγχυση μεταξύ φολικού και φυλλικού οξέος. Στην ουσία αναφερόμαστε στην ίδια ουσία, με μια διαφορά όμως.  Το φολικό οξύ είναι η φυσική μορφή που υπάρχει στην τροφή. Το φυλλικό οξύ είναι το ίδιο μόριο που δημιουργήθηκε όμως εργαστηριακά. Αυτό συμβαίνει γιατί το φολικό οξύ είναι πολύ ασταθές και διασπάται στον αέρα και στη ζέστη. Έτσι είναι άχρηστο για τον οργανισμό. Μόνο ένα μικρό ποσοστό του, μέσω της οξείδωσης, μετατρέπεται σε φυλλικό οξύ. Το φυλλικό οξύ, μέσω του συκωτιού, μετατρέπεται πάλι στο φολικό οξύ που χρειάζεται ο οργανισμός. Με την πάροδο της ηλικίας όμως, αυτή η μετατροπή είναι όλο και πιο δύσκολη για τον οργανισμό.

Φολικό οξύ και εγκυμοσύνη

Η πρόσληψη φολικού οξέος κατά την εγκυμοσύνη είναι απαραίτητη. Το φολικό οξύ προλαμβάνει πολλές γενετικές ανωμαλίες στο έμβρυο, γνωστές ως ανωμαλίες του νευρικού σωλήνα, κυρίως στην σπονδυλική στήλη και στον εγκέφαλο, όπως η δισχιδής ράχη

Το Φολικό οξύ (folate ή βιταμίνη Β9) είναι μια υδατοδιαλυτή βιταμίνη, που χρειάζεται για τη σύνθεση του  DNA, συνεπώς και για τη διαίρεση και πολλαπλασιασμό των κυττάρων (ιδίως για τα κύτταρα που πολλαπλασιάζονται γρήγορα).

Το Quatrefolic® είναι σήμα κατατεθέν της Gnosis S.p.A. και προστατεύεται από το δίπλωμα ευρεσιτεχνίας ΗΠΑ 7,947,662.

Προτεινόμενη Χρήση: 

Μια καψούλα ημερησίως, με φαγητό. 

Διατηρείται σε δροσερό και σκιερό μέρος μετά το άνοιγμα. 

__________________________________________________

Now Foods Methyl Folate 1,000 mcg -90 Tablets

  • Metabolically Active Folate*
  • Superior Bioavailability

Methylfolate is the biologically active, naturally occurring form of folate that is used for fundamental body functions like normal cell division and the synthesis of neurotransmitters and DNA.* Unlike regular folic acid, methylfolate has been shown to penetrate the blood-brain barrier, where it helps to support neurological health.* Quatrefolic® is a patented form of methylfolate that has demonstrated bioavailability superior to that of folate from dietary sources.

Quatrefolic® is a registered trademark of Gnosis S.p.A. and protected by U.S. Patent 7,947,662.

Suggested Usage: 

Take 1 tablet daily with a meal.

Store in a cool, dry place after opening.

Supplements Facts

Serving Size: 1 Tablet

Serving Per Container: 90

Amount Per Serving

%DV

Folate

1,700 mcg DFE [1,000 mcg (6S)-5-MTHF**] [from Quatrefolic® (6S)-5-MTHF**MTHF = Methyltetrahydrofolate Glucosamine Salt]

425%

**MTHF = Methyltetrahydrofolate

Other Ingredients: Microcrystalline Cellulose, Stearic Acid (vegetable source) and Silicon Dioxide.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Now Foods Methyl Folate 1,000 mcg -90 Tablets

Now Foods Methyl Folate 1,000 mcg -90 Tablets

Write a review