Swanson Magnesium Taurate 100mg - 120 Tablets

2026-04-30

087614113647

New product

€24.00

€28.00

-€4.00

Swanson Magnesium Taurate 100mg - 120 Tablets

To 70% του μαγνησίου στο σώμα βρίσκεται στα οστά. Το υπόλοιπο 30% βρίσκεται κυρίως στους μαλακούς ιστούς και το αίμα. Στο μυϊκό ιστό βρίσκεται περισσότερο μαγνήσιο παρά ασβέστιο. Ο εγκέφαλος περιέχει διπλάσιο μαγνήσιο από οποιοδήποτε άλλο ιστό του σώματος. Τα άτομα, που πάσχουν από οστεοπόρωση παρουσιάζουν σημαντική έλλειψη μαγνησίου. Σε περιπτώσεις έλλειψης/ένδειας μαγνησίου, παρατηρείται παράλληλη μείωση των επιπέδων βιταμίνης D. Το μαγνήσιο είναι επίσης απαραίτητο για τον μεταβολισμό της βιταμίνης C, του φωσφόρου, του καλίου και του νατρίου. Εξισορροπεί την αναλογία οξύτητας και αλκαλικότητας στο σώμα, ενώ αποτελεί μέρος του σάλιου και της «υγρής μίξης» που εισχωρεί στα κύτταρα.

Η ταυρίνη είναι ένα απαραίτητο αμινοξύ, το οποίο βρίσκεται στους ιστούς των περισσοτέρων ζωντανών οργανισμών. Δεν ενσωματώνεται στις πρωτεΐνες του σώματος, αλλά βρίσκεται στον οργανισμό ως ελεύθερο αμινοξύ. Η ταυρίνη συμμετέχει σε μια σειρά φυσιολογικών διεργασιών, όπως η σύζευξη χολικών οξέων, η ρύθμιση της οσμωτικής πίεσης (ρύθμιση υγρών), η απομάκρυνση των ξενοβιοτικών ουσιών (ξένες χημικές ουσίες), η σταθεροποίηση των κυτταρικών μεμβρανών, η ροή του ενδοκυτταρικού ασβεστίου και η ρύθμιση της νευρωνικής διεγερσιμότητας.        

Το Magnesium Taurate αποτελεί μία ενισχυμένη φόρμουλα με οφέλη σε πολλές φυσικές διεργασίες του ανθρωπίνου σώματος.

Ρύθμιση αρτηριακής πίεσης: Η ταυρίνη έχει την ιδιότητα να χαμηλώνει τα αυξημένα επίπεδα της αρτηριακής πίεσης, να επιβραδύνει την αθηρογένεση, που προκαλείται από την χοληστερόλη, να αποτρέπει την αρρυθμία και να σταθεροποιεί τα αιμοπετάλια. Συνεπώς, παρουσιάζει ιδιότητες παράλληλες με αυτές του μαγνησίου.

Το magnesium taurate αποτελεί ένα συμπλήρωμα διατροφής με σημαντικές ιδιότητες στην προστασία του καρδιαγγειακού. Θα μπορούσε επίσης να αποτελέσει και εναλλακτική του θειικού μαγνησίου θεραπεία για την οξεία αποφρακτική μυοκαρδιοπάθεια και την προεκλαμψία.

Αγχολυτικό: Το μαγνήσιο και η ταυρίνη έχουν ηρεμιστικές για το κεντρικό νευρικό σύστημα ιδιότητες, ενώ παράλληλα προστατεύουν το καρδιαγγειακό σύστημα από τις αρνητικές επιπτώσεις του άγχους.

Ενίσχυση της ενέργειας: Μια υποβόσκουσα ένδεια/έλλειψη μαγνησίου (ακόμα και φαινομενικά άνευ κλινικής σημασίας) είναι δυνατό να προκαλέσει χρόνια κόπωση και συμπτώματα όμοια με αυτά του συνδρόμου χρόνιας κόπωσης (CFS). Πολλοί πάσχοντες από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης έχει διαπιστωθεί ότι παρουσιάζουν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου.

Ημικρανία/Πονοκέφαλος: Πολλές μελέτες, βασιζμένες σε θεωρίες και κλινικές παρατηρήσεις, συνδέουν τα χαμηλά επίπεδα μαγνησίου με ημικρανίες και πονοκεφάλους. Σε άτομα, που υπέφεραν από ημικρανίες, παρατηρήθηκαν χαμηλά επίπεδα μαγνησίου στον ορό, το αίμα και το σάλιο, γεγονός που υποδεικνύει την ανάγκη πρόσληψης συμπληρωμάτων μαγνησίου, καθώς μία από τις βασικές λειτουργίες του μαγνησίου είναι η διατήρηση του τόνου των αιμοφόρων αγγείων.

Ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα: Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η δράση του magnesiumtaurate στη ρύθμιση του σακχάρου στο αίμα, καθώς και το μαγνήσιο και η ταυρίνη ρυθμίζουν τη λειτουργία της ινσουλίνης, περιορίζοντας τον κίνδυνο επιπλοκών.

Αποτοξίνωση: Η ταυρίνη είναι ένα θειούχο αμινοξύ, εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτοξίνωση από ξενοβιοτικές ουσίες.

Υγεία του εγκεφάλου: Η ταυρίνη δρα ως ρυθμιστής των μεμβρανών του κεντρικού νευρικού συστήματος. Αποτρέπει την απελευθέρωση άλλων νευροδιαβιβαστών και μειώνει τη μιτοχονδριακή απελευθέρωση ασβεστίου. Διαπιστώθηκε ότι σε πάσχοντες από επιληψία, η συγκέντρωση ασβεστίου είναι αυξημένη στον ορό αλλά μειωμένη στον εγκέφαλο. Η βέλτιστη δόση ταυρίνης για την αντιμετώπιση της επιληψίας υπολογίζεται στα 100-500mg ημερησίως.

Προτεινόμενη Χρήση: Ως συμπλήρωμα διατροφής, πάρτε δύο ταμπλέτες μία φορά την ημέρα με νερό.

________________________________________

Swanson Magnesium Taurate 100mg - 120 Tablets

  • Combines two vital nutrients—magnesium and taurine—in one formula
  • Essential for strong muscles and bones, cardiovascular health and more
  • Helps maintain healthy blood pressure and glucose levels
  • Promotes energy production and muscle relaxation

For those with special health needs, mineral supplementation can be a matter of extreme importance. Research suggests that the form of your supplement can be as important as whether you take it or not. Magnesium offers cardiovascular support and promotes healthy blood pressure levels. When it comes to magnesium for heart health, choose Swanson Magnesium Taurate. Taurine and magnesium work together inside the body and, while they depend on each other, they each have independent and important roles. Magnesium Taurate delivers both vital nutrients in a fully reacted dietary supplement complex.

Suggested Use: As a dietary supplement, take two tablets once per day with water.

Supplement Facts

Serving Size 2 Tablets

Servings Per Container 60

Amount Per Serving% Daily Value
Magnesium (from magnesium taurate)
200 mg
48%

Other ingredients: Microcrystalline cellulose (plant fiber), stearic acid, calcium palmitate, hydroxypropyl methylcellulose, croscarmellose sodium, glycerin.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Swanson Magnesium Taurate 100mg - 120 Tablets

Swanson Magnesium Taurate 100mg - 120 Tablets

Write a review