Now Foods Saw Palmetto Berries 550mg 100 VCaps

2026-08-31

733739047472

New product

€15.00

€19.00

-€4.00

Now Foods Saw Palmetto Berries 550mg 100VCaps

 Το Σάο Παλμέτο (Saw palmetto) ή αλλιώς γνωστό ως Serenoa repens ή Serenoa serrulata, είναι ένας μικρός φοίνικος ο οποίος φύεται κατά κύριο λόγο στη νοτιοανατολική Αμερική. Το ύψος του φυτού μπορεί φτάσει έως και τα 3μέτρα ύψος και αναπτύσσεται σε ζεστά κλίματα. Τα συμπληρώματα του Saw Palmetto, περιέχουν εκχύλισμα του βοτάνου και προέρχονται από τον καρπό του φυτού (berries), που μοιάζουν με μούρα.

 Η δράση του οφείλεται στα ενεργά συστατικά που περιέχονται στον καρπό και είναι κατά κύριο λόγο λιπαρά οξέα σε μορφή τριγλυκεριδίων, φυτοστερόλες, πολυσακχαρίτες, καροτενοειδή, βιταμίνη Ε και φλαβονοειδή.

Τρόπος δράσης

 O κύριος μηχανισμός δράσης οφείλεται στην ικανότητα των λιπαρών οξέων σε μορφή τριγλυκεριδίων που περιέχει, να αναστέλλουν τη δράση ενός ενζύμου, της 5α-reductase. Η 5α-reductase αποτελεί ένα ένζυμο υπεύθυνο για τη μετατροπή της τεστοστερόνης στην ανδρογενή της μορφή που είναι η διυδροτεστοστερόνη (DHT). Τα αυξημένα επίπεδα διυδροτεστοστερόνης (dihydrotestosterone – DHT) προκαλούν μία σειρά από ανεπιθύμητες ενέργειες όπως τριχόπτωση, διόγκωση του αδένα του προστάτη κ.α..

 To λιπαρό εκχύλισμα του φρούτου του Saw palmetto, φάνηκε πως έχει την ικανότητα να αναστέλλει στη δράση του παραπάνω ενζύμου, με αποτέλεσμα να μειώνει τις ανεπιθύμητες ενέργειες της DHT.

Οφέλη και ιδιότητες

Καλοήθης υπερπλασία του προστάτη

 Η καλοήθης υπερπλασία του προστάτη, που ουσιαστικά αποτελεί τη διόγκωση του αδένα του προστάτη (BPH) αποτελεί μια κοινή κατάσταση σε άνδρες άνω των 45 ετών. Xαρακτηρίζεται από διάφορα συμπτώματα που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα, όπως συχνοουρία, καθυστερημένη έναρξη ή επώδυνη ούρηση. Ο λόγος των παραπάνω συμπτωμάτων οφείλεται στο γεγονός ότι η ουρήθρα περνά διαμέσο του αδένα του προστάτη στους άνδρες, με αποτέλεσμα, όταν υπάρχει διόγκωση του προστάστη, κατ’ επέκταση να δημιουργούνται και προβλήματα που αφορούν το ουροποιητικό σύστημα.

 Παρόλο που πολλές μελέτες δε επαλήθευσαν το κατά πόσο το Σαο παλμέτο μπορεί να βοηθήσει στη θεραπεία της BPH, υπάρχουν πολλά δεδομένα που υποδεικνύουν ότι η λήψη του συμβάλλει χωρίς δυσάρεστες παρενέργειες, στη μείωση και ανακούφιση των συμπτωμάτων. Η δράση οφείλεται στη μείωση του μεγέθους του προστάτη, λόγω αναστολής της 5α-reductase και στις πολυφαινόλες, που ασκούν προστατευτική δράση στο ουροποιητικό σύστημα. Τα συμπτώματα που φαίνεται να υποχωρούν με τη λήψη saw palmeto είναι:

  • Μείωση συχνότητας συχνοουρίας και νυχτερινής ενούρησης
  • Βελτίωσης της έναρξης ούρησης και στην καλή κένωση της ουροδόχου κύστεως
  • Μείωση του πόνου
  • Φυσιολογική ροή ούρων

Saw palmetto και τριχόπτωση

 Η λήψη Saw Palmetto έχει βρεθεί ότι συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κληρονομικής ανδρογενετικής αλοπεκίας, ειδικά στους άνδρες καθώς και στη μείωση τριχόπτωσης. Οι θύλακες των τριχών είναι ιδιαίτερα ευαίσθητοι στα επίπεδα DHT. Φυσιολογικά η δράση της DHT οδηγεί τα θυλάκια σε συρρίκνωση και σε μικρότερο κύκλο ζωής και πτώση των τριχών, μειώνοντας έτσι την παραγωγή τριχών και την αναγέννησή τους. Η λήψη Saw Palmetto βοηθά στη διατήρηση του ισοζυγίου της τεστοστερόνης, αποτρέποντας τη μετατροπή της σε DHT, μειώνοντας έτσι την τριχόπτωση.

Υπάρχουν ισχυρά επιστημονικά στοιχεία υπέρ της χρήσης του Saw Palmetto για την ασθένεια της καλοήθους υπερπλασίας του προστάτη, την καταπολέμηση της απώλειας μαλλίων(ανδρικού τύπου) και της υποδραστήριας ουροδόχου κύστης. Επίσης, η χρήση του μπορεί να βοηθήσει τη φυσιολογική ροή των ούρων, να μειώσει τον αριθμό ούρησης κατά την διάρκεια της νύχτας και να προσφέρει ανακούφιση από τα συμπτώματα της μη φυσιολογικής λειτουργίας του προστάτη. 

Ερευνητικές μελέτες καταδυκνείουν, πως το Saw Palmetto μπορεί να μειώσει την κατακράτηση υγρών που προκαλείται απο την απελευθέρωση της ισταμίνης (αλλεργικού τύπου αντίδραση). Επιπλέον, σύμφωνα με δεδομένα ερευνητικών μελετών  το εκχύλισμα Saw Palmetto διαθέτει αντιφλεγμονώδεις και ανοσοενισχυτικές ιδιότητες. 

Το Saw Palmetto της Now Foods περιέχει το συμπυκνωμένο εκχύλισμα των καρπών αυτών, το οποίο αποδεδειγμένα εμποδίζει τη μετατροπή της τεστοστερόνης σε διυδροτεστοστερόνη, γεγογονός που προκαλεί τη διόγκωση του προστάτη (καλοήθη υπερπλασία). 

Οδηγίες Χρήσης:

Λαμβάνετε 2 καψούλες, 2-3 φορές ημερησίως, με το φαγητό ή  με νερό. 

Now Foods Saw Palmetto Berries 550mg 100VCaps

Saw Palmetto (Serenoa repens) is a low-growing palm tree native to the Southeastern United States. Saw Palmetto Berries possess the full spectrum of naturally occurring compounds from this fruit, many of which are known for their prostate supporting properties, including flavonoids, sterols and fatty acids.*

  • Supports a Healthy Prostate*

Directions:

Take 2 capsules 2 to 3 times daily with water or food.

Supplements Facts

Serving Size: 2 Veg Capsules
Servings Per Container: 50
Amount per Serving% Daily Value
* Percent Daily Values are based on 2,000 calorie diet.
† Daily Value not established.
Saw Palmetto
   (Serenoa repens) (Berry)
1.1 g (1,100 mg)
Other Ingredients:

Cellulose (capsule), Stearic Acid (vegetable source) and Silica.

Not manufactured with yeast, wheat, gluten, soy, milk, egg, fish, shellfish or tree nut ingredients. Produced in a GMP facility that processes other ingredients containing these allergens.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Now Foods Saw Palmetto Berries 550mg 100 VCaps

Now Foods Saw Palmetto Berries 550mg 100 VCaps

Write a review