Now Foods Boswellia Extract 500 mg 90 Softgels

2024-01-30

733739049360

New product

€26.00

€30.00

-€4.00

Now Foods Boswellia Extract 500 mg 90 Softgels

  • Τυποποιημένο εκχύλισμα 65%
  • Στη βάση λαδιού MCT

Το NOW® Boswellia Extract είναι ένα εκχύλισμα από το δέντρο Boswellia serrata . Είναι ένα βότανο ή αλλιώς ινδικό λιβάνι. Η ρητίνη από το εκχύλισμα της μποσουέλιας χρησιμοποιείται εδώ και αιώνες στην Ασία και την Αφρική για την αντιμετώπιση χρόνιων φλεγμονών, αλλά και πληθώρα άλλων καταστάσεων υγείας. Πλέον, μπορούμε εύκολα να την βρούμε, καθώς κυκλοφορεί σαν συμπλήρωμα διατροφής, αλλά και σαν βασικό συστατικό σε αντιφλεγμονώδεις κρέμες.

Αν ανήκετε και εσείς στην κατηγορία που τα κόκκαλα, τα γόνατα και κάθε κλείδωσή σας έχει αρχίσει να πονάει, τότε μάλλον οι φλεγμονές βρήκαν και εσάς!

Σε γενικές γραμμές οι φλεγμονές δεν είναι πάντα κάτι το ανησυχητικό, καθώς πρόκειται για έναν φυσικό μηχανισμό άμυνας του οργανισμού ενάντια σε διάφορες απειλές όπως μια λοίμωξη, τοξικές ουσίες ή το stress. Όμως, αν το ανοσοποιητικό αρχίσει να αντιδρά υπερβολικά, η φλεγμονή μπορεί από φίλος να γίνει εχθρός!

Κάτι τέτοιο παρατηρείται συχνά στις αρθρώσεις, όπου οι φλεγμονές μπορεί να έχουν σοβαρές επιπτώσεις όπως π.χ. η ρευματοειδής αρθρίτιδα. Πώς ένα βότανο με το όνομα Boswellia μπορεί να μας βοηθήσει να αντιμετωπίσουμε τις φλεγμονές και τους πόνους που αυτές προκαλούν;

Πού χρησιμοποιείται;

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα διαφόρων ερευνών, η boswellia μπορεί να φανεί χρήσιμη στις εξής περιπτώσεις:

  • Οστεοαρθρίτιδα
  • Ρευματοειδής αρθρίτιδα
  • Φλεγμονώδεις νόσοι εντέρου
  • Άσθμα

Ο τρόπος με τον οποίο δρα οφείλεται στα οξέα της, τα οποία προλαμβάνουν τον σχηματισμό λευκοτριενίων στο σώμα. Τα λευκοτριένια είναι εκείνα τα μόρια που προκαλούν φλεγμονές, ενώ έχει βρεθεί ότι ενδεχομένως να πυροδοτούν τα συμπτώματα στο άσθμα.

Boswellia και οστεοαρθρίτιδα

Το πρώτο βήμα για να αντιμετωπιστεί η οστεοαρθρίτιδα είναι να μειώσουμε τον πόνο και την φλεγμονή. Προς αυτή την κατεύθυνση θα μας βοηθήσει η Boswellia serrata. Άτομα σε κλινική μελέτη που έλαβαν 100mg Boswellia καθημερινά για τρεις μήνες, δήλωσαν πως ο πόνος άρχισε να μειώνεται και η κίνησή τους να καλυτερεύει.

Boswellia και ρευματοειδής αρθρίτιδα

Η Boswellia χάρη στις αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές της βοηθάει να μειωθούν οι πόνοι στις αρθρώσεις, το πρήξιμο και η δυσκαμψία, χαρακτηριστικά συμπώματα στην ρευματοειδή αρθρίτιδα. Συμβάλλει έτσι στη βελτίωση της κίνησης, στην αντοχή και την καλύτερη υγεία των αρθρώσεων.

Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Journal of Rheumatology έδειξε ότι η Boswellia μείωσε σημαντικά το πρήξιμο στις αρθρώσεις σε ασθενείς με ρευματοειδή αρθρίτιδα.

Boswellia και Φλεγμονώδεις Νόσοι Εντέρου

Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες της Boswellia μπορούν να βοηθήσουν και στις φλεγμονώδεις νόσους τους εντέρου, όπως είναι η Νόσος του Crohn και η Ελκώδης κολίτιδα. Μάλιστα, σε έρευνα που χρησιμοποιήθηκε εκχύλισμα από  Boswellia, το αποτέλεσμα ήταν ότι η Boswellia δεν ήταν κατώτερη από το φάρμακο μεσαλαζίνη. Γι ’αυτό και η χρήση της είναι πολλά υποσχόμενη!

Boswellia και άσθμα

Η Boswellia, όπως αναφέραμε και πιο πάνω, μειώνει τα λευκοτριένια, τα οποία προκαλούν τη σύσπαση των βρόγχων. Έρευνα που δημοσιεύτηκε στο European Journal of Medical Research έδειξε ότι ασθενείς με βρογχικό άσθμα παρατήρησαν μείωση συμπτωμάτων όπως δύσπνοια και συχνότητα κρίσεων.  

Άλλες έρευνες έχουν δείξει ότι η Boswellia βοηθάει τον οργανισμό στην αντίδραση σε περιβαλλοντικούς αλλεργιογόνους παράγοντες.  Επίσης, η λήψη 300mg Boswellia τρεις φορές την ημέρα βελτίωσε την χωρητικότητα των πνευμόνων και μείωσε τα συμπτώματα άσθματος στο 70% των συμμετεχόντων.

Αν λοιπόν υποφέρετε από πόνους, φλεγμονές ή άσθμα, η Boswellia αποτελεί μια εξαιρετική φυτική επιλογή, η λήψη της οποίας θα σας βοηθήσει να ανακουφιστείτε και να επανέλθετε γρήγορα στους ρυθμούς σας!

Οδηγίες Χρήσης:

Λαμβάνετε 1 μαλακή κάψουλα 1 έως 2 φορές την ημέρα ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Αποθηκεύστε σε δροσερό, ξηρό μέρος μετά το άνοιγμα.

_________________________________________

Now Foods Boswellia Extract 500 mg 90 Softgels

  • 65% Standardized Extract
  • In MCT Oil Base

NOW® Boswellia Extract is a standardized extract of Boswellia serrata, also known as frankincense, a resinous botanical that has been used for centuries by traditional Ayurvedic herbalists. The bioactive constituents of boswellia, boswellic acids, have been shown in scientific studies to affect key enzymes involved in the maintenance of healthy tissues.* Through these mechanisms, boswellia may help to support the immune system’s balanced response to the typical wear and tear of everyday life.*

Directions:

Take 1 softgel 1 to 2 times daily as needed with food.

Store in a cool, dry place after opening.

Serving Size: 1 Softgels
Servings Per Container: 90
Amount per Serving% Daily Value
** Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet.
† Daily Value not established.
Calories 5  
Total Fat 0.5 g <1%**
Boswellia Extract (Boswellia serrata)
   (Gum Resin) (min. 65% Organic Acids including Boswellic Acid)
500 mg

Other Ingredients:

MCT Oil (medium-chain triglycerides), Softgel Capsule [bovine gelatin (BSE-free), glycerin, water, carob], Sunflower Lecithin and Beeswax.

No customer reviews for the moment.

Write a review

Now Foods Boswellia Extract 500 mg 90 Softgels

Now Foods Boswellia Extract 500 mg 90 Softgels

Write a review