Vitargo® Pure™ 2Kg - Unflavored

2023-05-31

7330814001003

New product

€27.00

€48.00

-€21.00

Ο καλύτερος Υδατάνθρακας στον κόσμο - Vitargo® Pure™ 

Ο υδατάνθρακας Vitargo σχεδιάστηκε με σκοπό να καλύψει τις ανάγκες και απαιτήσεις όλων των κορυφαίων αθλητών. Τα προϊόντα Vitargo® περνούν από το στομάχι πολύ γρήγορα, κάτι που σημαίνει ότι η τροφοδότηση των μυών με το απαραίτητο γλυκογόνο γίνεται ταχύτερα από ποτέ. 

Τα προϊόντα Vitargo δέχονται καθημερινούς και εξαντλητικούς ελέγχους στο Ίδρυμα Karolinska της Στοκχόλμης και συγκρίνονται με τα κοινά ενεργειακά ρόφηματα της αγοράς.

Οι συγκρίσεις αυτές απέδειξαν ότι σε σχέση με τα υπόλοιπα κοινά ροφήματα το Vitargo ξαναγεμίζει τα αποθέματα γλυκογόνου γρηγορότερα κατά 70% και περνάει από το στομάχι επίσης γρηγορότερα κατά 80%.

Με απλά λόγια όλα αυτά σημαίνουν:

  • Τα Vitargo μένουν στο στομάχι πολύ λίγο χρόνο και ως εκ τούτου δεν προκαλούν φουσκώματα και δυσπεψίες.
  • Δεν απορροφούν νερά (υγρά γενικώς) από τις αποθήκες του σώματος, αντίθετα δε τροφοδοτούν με νερό το αίμα παίζοντας το ρόλο αντλίας του αίματος κατά τη διάρκεια της προπόνησης.
  • Η αποθήκευση υδατανθράκων με τα Vitargo εξασφαλίζει υψηλά επίπεδα γλυκογόνου, χωρίς να υπάρχει ανάγκη για κατανάλωση περισσότερης τροφής.
  • Με τα Vitargo η μεγιστοποίηση των επιπέδων γλυκογόνου γίνεται ακόμα πιο εύκολη αμέσως μετά την προπόνηση. Αυτό βοηθάει στο να παραμείνει ο αθλητής σε θετικό ενεργειακό ισοζύγιο, κάτι που σημαίνει ταχύτερη αποθεραπεία και αποφυγή υπερκόπωσης.

Γιατί να διαλέξω τα προϊόντα Vitargo;

Η σωστή επιλογή ενεργειακών ροφημάτων, συμπληρώματα υδατανθράκων κτλ είναι πολύ σημαντική. Ο αθλητής έχει δύσκολο έργο για να διαλέξει ποιο προϊόν είναι το κατάλληλο για την περίπτωσή του. Είναι πολύ εύκολο να χαθεί κανείς μέσα στην πληθώρα προϊόντων και συστατικών όπως δεξτρόζη, μαλτοδεξτρίνη,  ωσμωτικότητα κτλ. 

Τα αθλητικά ροφήματα της Vitargo δεν περιέχουν καθόλου ζάχαρη. Η μόνη πηγή υδατάνθρακα είναι το Άμυλο κριθαριού (Vitargo) της Vitargo.

Γι αυτό ΠΟΤΕ μην προσθέτετε ζάχαρη ή παράγωγά της σε ένα ρόφημα της Vitargo!

Ποιος είναι ο γλυκαιμικός δείκτης (GI) του Vitargo®;
 
Πολλοί άνθρωποι ρωτούν για τον γλυκαιμικό δείκτη που έχει κάθε υδατάνθρακας.
Ένα αθλητικό ποτό θα πρέπει να έχει υψηλό γλυκαιμικό δείκτη, γιατί δίνει μια γρήγορη και εύκολη πηγή ενέργειας στο αίμα και αυτό είναι το παράδοξο του Vitargo®! 
Δεν είναι γνωστός ο ακριβής δείκτης του αλλά τα υψηλά επίπεδα ινσουλίνης και γλυκόζης στο αίμα υποδεικνύουν υψηλότερο γλυκαιμικό δείκτη απ' ότι η μαλτοδεξτρίνη (~137)

Ξέρουμε ότι δεν είναι αρκετό το νερό από μόνο του για να καλύψει τα θρεπτικά συστατικά που χάνονται από τον οργανισμό κατά τη διάρκεια της άσκησης. Έχουμε μεγάλη ανάγκη σε ενεργειακά συμπληρώματα και κυρίως υδατάνθρακα. Η επιλογή του σωστού υδατάνθρακα είναι πολύ σημαντική για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα αλλά και να αποφύγουμε τις στομαχικές διαταραχές. Αν επιλέξουμε έναν υδατάνθρακα που διασπάται εύκολα, ένα μικρό μόριο όπως η ζάχαρη ή το σιρόπι γλυκόζης, η πιθανότητα να νιώσουμε στομαχικές διαταραχές είναι αρκετά μεγάλη. Από την άλλη μεριά αν επιλέξουμε έναν υδατάνθρακα που έχει παρόμοια δομή με το άμυλο, όπως αυτός της Vitargo θα κάνουμε την καλύτερη επιλογή.

Για να κάνουμε τα πράγματα πιο απλά θα λέγαμε ότι όσο πιο διασπασμένος είναι ο υδατάνθρακας τόσο υψηλότερη ωσμωτικότητα έχουν. Η ωσμωτικότητα επηρεάζει το στομάχι, που σημαίνει ότι όσο υψηλότερη είναι τόσο μεγαλύτερο χρονικό διάστημα παραμένει μέσα στο στομάχι με αποτέλεσμα να περνάει μικρότερη ποσότητα και πιο αργά μέσα στους μυς.

Οι υδατάνθρακες που έχουν χαμηλότερη ωσμωτικότητα ονομάζονται υποτονικά. Όσο πιο υποτονικό είναι ένα ρόφημα τόσο ταχύτερα περνάει από το στομάχι και κατευθύνεται εκεί που υπάρχει ανάγκη, στις αποθήκες γλυκογόνου δηλαδή. Επίσης υπάρχει πιθανότητα να έχει μεγάλη και θετική επίδραση παίζοντας το ρόλο αντλίας για το αίμα.

Ο υδατάνθρακας της Vitargo έχει τη χαμηλότερη ωσμωτικότητα στην αγορά κάτι που σημαίνει ότι δημιουργεί υπερ-υποτονικά ροφήματα.

Δηλαδή η ενέργειά του θα κατακλύσει ταχύτατα τον οργανισμό. Επίσης με αυτό τον τρόπο ο υδατάνθρακας της Vitargo ελαχιστοποιεί τον κίνδυνο στομαχικών προβλημάτων.

Στις έρευνες που διεξήχθησαν στο Ινστιτούτο Karolinska της Στοκχόλμης, οι πρώτοι που δοκίμασαν και εντυπωσιάστηκαν από τη διαφορά ήταν αθλητές αντοχής, όπως τριαθλητές, μαραθωνοδρόμοι, σκιέρ και ποδηλάτες. Αύξησαν την αντοχή και ταχύτητά τους, αποθεραπεύονταν ταχύτερα και πιο ολοκληρωμένα και τα συμπτώματα μυϊκού καταβολισμού μειώθηκαν στο ελάχιστο.

Σε επόμενο στάδιο το δοκίμασαν αθλητές δύναμης όπως αρσιβαρίστες και bodybuilder και το πρώτο πράγμα που ένιωσαν ήταν μεγαλύτερο μυϊκό πρήξιμο, δύναμη και ταχύτερη αποθεραπεία.

Με άλλα λόγια αν δοκιμάσεις Vitargo είναι σίγουρο ότι θα το κάνεις αναπόσπαστο μέρος της καθημερινής σου διατροφής είτε είσαι επαγγελματίας ή ερασιτέχνης αθλητής, είτε απλώς ένας άνθρωπος που ακολουθεί ένα δραστήριο τρόπο ζωής.

Οδηγίες Χρήσης:

Αναμιγνύετε 1 δόση (72 γρ.) με 600-800 ml νερό.

Για φόρτιση υδατανθράκων : αναμιγνύετε 1 δόση με 600 ml νερό.

Παρατεταμένη άσκηση:

Ξεκινήστε τη φόρτιση υδατανθράκων 3 ημέρες πριν από την αθλητική διοργάνωση. Πίνετε 2 δόσεις προϊόντος κατά τη διάρκεια της ημέρας, ανάμεσα στα γεύματα. Διατηρήστε το κανονικό πρόγραμμα διατροφής σας. Δεν απαιτείται υπερβολική κατανάλωση φαγητού.

Ομαδικά αθλήματα:

Πίνετε 1 δόση προϊόντος την ημέρα πριν από τον αγώνα. 1 δόση ισοδυναμεί με περίπου 3 μερίδες μαγειρεμένων ζυμαρικών.

Κατά τη διάρκεια της άσκησης, χρησιμοποιείτε το ως αθλητικό ρόφημα: 1 δόση αναμεμιγμένη με 800-1000 ml νερό.

Παρατεταμένης διάρκειας προπονήσεις :

Συνιστάται να καταναλώνετε 1 δόση αναμεμιγμένη με 800 ml νερό εντός μίας ώρας από την άσκηση.

Ομαδικά αθλήματα : Πίνετε 1 δόση αναμεμιγμένη με 1000 ml υγρό κατά τη διάρκεια του αγώνα.

Αποθεραπεία : Πίνετε μία δόση αναμεμιγμένη με 600 ml νερό ή γάλα, αμέσως μετά την άσκηση. 

 

The best carbohydrate in the world  - Pure Vitargo 2.kg 

Vitargo Vitargo Pure is a patented carbohydrate with unique properties, specially formulated for elite athletes to give an effective loading of easily accessible muscle energy (glycogen) in the body. Vitargo is a considerably larger carbohydrate than ordinary sports drinks carbohydrates, the molecular structure reminds of glycogen (see table 2). The larger carbohydrate, the quicker the drink passes through the stomach and then the intestines can absorb the energy into your blood stream. This is called osmolality, the lower osmolality the quicker passage through the stomach (see table 1). Vitargo has been clinically tested at the Karolinska Institute, Stockholm and compared with other "ordinary" sport carbohydrate drinks. The results showed that Vitargo was quicker in replenishing glycogen levels 1 and passing through the stomach 2 compared with the normal combinations of complex glucose polymers.

How To Use:

1 portion (72g) = 1,5 dl powder. Mixed in water (6-8 dl) To carboload: 1 portion in 6 dl of water Pro-longed exercise: Start to carboload 3 days before competition. Drink 2 portions of Vitargo , in between meals, during the day. Stay to your normal diet, no overeating is required. Team sports: Drink 1 portion of Vitargo the day before match play. 1 portion is equal to approximately 3 portions of cooked pasta! During exercise, as a sports drink: 1 portion mixed in 8-10 dl of water. Pro-longed exercise: 1 portion mixed in 8 dl of water to be consumed during one hour of activity. Team sports: Drink 1 portion mixed in 10 dl during match. Recovery: 1 portion mixed in 6 dl of water or milk directly after exercise.

 
 Per 100g     Per 72g Serving                  Per 100ml                       
Energy (kj/kcal)

1600/370                    

1150/270150/30
Fat (g)000
of which saturated fat (g)                         000
Carbohydrates (g)91,7668,6
of which sugars (g)000
of which starch (g)9165,58,5
Protein (g)0,100
Salt (g)000

No customer reviews for the moment.

Write a review

Vitargo® Pure™ 2Kg - Unflavored

Vitargo® Pure™ 2Kg - Unflavored

Write a review