Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil 500ml

2021-10-31

5298001410019

New product

€12.00

€15.00

-€3.00

Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil 500ml

 • Μαζεμένες και Διαλεγμένες με το χέρι (Παλίος παραδοσιακός τρόπος) 
 • Βιολογικό Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο
 • Υψηλο σε πολυφαινόλες
 • Χαμηλή οξύτητα
 • Μη φιλτραρισμένο εν ψυχρώ
 • Κυπριακό προϊόν 
 • Πιστοποιημένο βιολογικό από την Lacon Ltd
 • 100% Ποικιλία Κορωνέικη
 • Βραβευμένο ελαιολάδο

Υπάρχει μεγάλη σύγχυση γύρω από τα καλύτερα λάδια μαγειρικής που πρέπει να χρησιμοποιείτε για την υγεία σας. Για χρόνια, επικρατούσε η θεωρία μιας δίαιτα χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά, ως τρόπος βελτίωσης της υγείας και μείωσης του κινδύνου πλήθους ασθενειών. Αλλά όταν μειώνετε δραστικά την πρόσληψη λίπους, μπορείτε να καταλήξετε με τα προβλήματα υγείας που προσπαθούσατε να αποφύγετε. Κατά πάσα πιθανότητα, περιορίζετε τόσο τα καλά όσο και τα κακά λίπη. Η προσθήκη έξτρα παρθένου ελαιολάδου στη λίστα των ειδών παντοπωλείου σας προσθέτει ένα καλό λίπος στη διατροφή σας.

Μια υγιής ποσότητα λιπών στη διατροφή μας είναι ζωτικής σημασίας για τη συνολική υγεία. Γνωρίζατε ότι περίπου το 60% του εγκεφάλου είναι φτιαγμένο από λίπος;

Τα λιπαρά οξέα βοηθούν το σώμα μας να λειτουργεί μέχρι το κυτταρικό επίπεδο. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συνιστά ότι τα λίπη αποτελούν το 20-35% των συνολικών θερμίδων μας ανά ημέρα.

Αλλά δεν θέλετε να τρώτε μόνο λίπος - χρειάζεστε ποιοτικά λίπη. Μία από τις πιο υγιεινές πηγές λίπους είναι το βιολογικό έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Εὐέλαιον.

Τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι γεμάτα με μια τεράστια ποικιλία διαφορετικών ειδών λαδιών και σε αυτά επίσης υπάρχουν διαφορετικοί τύποι (παρθένα έλαια, έξτρα παρθένα έλαια, λάδια ψυχρής πίεσης και ακόμη και αναμεμιγμένα έλαια). Η λέξη «έξτρα παρθένο» αναφέρεται σε λάδι «εξαιρετικής ποιότητας».

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Εὐέλαιον παράγεται με σύνθλιψη των ελιών και εξαγωγή του φρέσκου χυμού. Είναι εκλεπτυσμένο και το υψηλής ποιότητας ελαιόλαδο που μπορείτε να αγοράσετε. Λόγω του τρόπου παρασκευής του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου Εὐέλαιον, διατηρεί την πραγματική γεύση των ελιών και έχει χαμηλότερο επίπεδο ελαϊκού οξέος από τις άλλες ποικιλίες. Έχει υψηλότερη συγκέντρωση φυσικών βιταμινών και μετάλλων που βρίσκονται στις ελιές.

Σύμφωνα με τον Σύμβουλο Διατροφολόγου, Δρ. Rupali Dutta, "Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο είναι το πρώτο λάδι που βγαίνει απο πίεση εν ψυχρώ (κρύα επεξεργασία). Έχει υποβληθεί σε μηδενική επεξεργασία και δεν έχει πρόσθετα που το καθιστούν ανοιχτό πράσινο χρώμα και έχει ισχυρή γεύση ελιάς. Περιέχει επίσης μόνο 1% ελαϊκό οξύ και είναι σε θέση να διατηρήσει όλα τα αντιοξειδωτικά του. 

Οφέλη για την υγεία από την προσθήκη έξτρα παρθένου ελαιολάδου στην καθημερινή σας διατροφή.

Πλούσιο σε καλά λιπαρά 

Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο έχει υψηλό ποσοστό σε ωμέγα λιπαρά (πολυακόρεστα λίπη που είναι καλά για την καρδιά σας) μαζί με μονοακόρεστα λίπη. Ο διαιτολόγος με έδρα το Δελχί, ο Δρ. Deepali Solanki, μοιράζεται: "Το Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο έχει πολλά μονοακόρεστα λιπαρά οξέα, σε αντίθεση με άλλα έλαια που έχουν πολλά κορεσμένα λιπαρά οξέα. Μπορεί να καταναλωθεί στην ίδια ποσότητα όπως οποιοδήποτε άλλο λάδι. Η συνιστώμενη ποσότητα είναι μισό λίτρο ανά άτομο ανά μήνα.

Για την υγεία της καρδίας 

Σύμφωνα με το αμερικανικό FDA, η λήψη δύο κουταλιών της σούπας (20 ml) έξτρα παρθένου ελαιολάδου καθημερινά μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, λόγω της περιεκτικότητάς του σε μονοακόρεστα λιπαρά. Μερικά από τα αντιοξειδωτικά που υπάρχουν στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο όπως η ελαιοκανθάλη και η ελαιοροπίνη είναι γνωστά για την αντιφλεγμονώδη δράση τους και βοηθούν στη μείωση των επιπέδων της κακής χοληστερόλης που μπορεί να είναι παράγοντας κινδύνου για καρδιακές παθήσεις. Για να επιτευχθεί αυτό το πιθανό όφελος, το ελαιόλαδο είναι να αντικαταστήσει μια παρόμοια ποσότητα κορεσμένου λίπους και όχι να αυξήσει τον συνολικό αριθμό θερμίδων που τρώτε σε μια ημέρα. Μια μερίδα αυτού του προϊόντος περιέχει 18 γραμμάρια ελαιόλαδου.

Πλούσιο σε αντιοξειδωτικά

Το μεγαλύτερο όφελος για την υγεία από την κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου έγκειται στις ισχυρές αντιοξειδωτικές του ιδιότητες. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο περιέχει πολυφαινόλες που δρουν ως αντιοξειδωτικά, μειώνοντας το οξειδωτικό στρες σε όλο το σώμα σας. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν επίσης στην προώθηση και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού σας συστήματος καθιστώντας το σώμα σας πιο ανθεκτικό σε λοιμώξεις και φλεγμονές.

Βοήθεια στον έλεγχο των διαβητικών - Διαβήτης τύπου 2 

Ο διαβήτης τύπου 2 είναι όταν τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα σας αυξάνονται υψηλότερα από το κανονικό. Αυτό οφείλεται στο ότι το πάγκρεας δεν μπορεί να παράγει αρκετή ινσουλίνη για να διατηρήσει το επίπεδο σακχάρου στο αίμα σας σε έλεγχο. Πριν εμφανιστεί ο διαβήτης τύπου 2, το πάγκρεας σας θα προσπαθήσει να συμβαδίσει με τα αυξημένα επίπεδα σακχάρου στο αίμα. Αλλά με την πάροδο του χρόνου δεν μπορεί να συμβαδίσει, και αυτό είναι όταν το σώμα σας αρχίζει να χρησιμοποιεί ακατάλληλη ινσουλίνη με αποτέλεσμα την αντίσταση στην ινσουλίνη. Η αντιοξειδωτική πολυφαινόλη που υπάρχει στο ελαιόλαδο βελτιώνει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα (ή γλυκόζη) σε άτομα που είναι προ-διαβητικοί. 

Υγεία του Εγκεφάλου

Μια μικρή ποσότητα λιπαρών οξέων Ωμέγα-3 και Ωμέγα-6 που υπάρχουν στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο είναι απαραίτητα για την υγεία του εγκεφάλου. Επιστημονικά, έχει δει ότι η κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του κινδύνου της νόσου του Αλτσχάιμερ. Μια πρόσφατη μελέτη που δημοσιεύθηκε στο Annals of Clinical and Translational Neurology, δείχνει ότι η έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του εγκεφαλικού ιστού από τοξικές ουσίες που μπορούν να προκαλέσουν τη νόσο του Αλτσχάιμερ. Οι φυσικές φαινόλες στο ελαιόλαδο αντισταθμίζουν τις αμυλοειδείς πλάκες και μειώνουν τη νευροφλεγμονή.

Απωλεία Βάρους

Η απώλεια βάρους μπορεί να είναι ένας πραγματικός αγώνας. Μπορεί να πιστεύετε ότι μια δίαιτα με χαμηλά λιπαρά είναι το κλειδί για την απώλεια βάρους, αλλά το κλειδί μπορεί, στην πραγματικότητα, να ενσωματώνει μια υγιεινή ποσότητα καλής ποιότητας λίπους στη διατροφή σας - όπως το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο. Το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο βοηθά στην αποτελεσματική υποστήριξη των στόχων απώλειας βάρους σας. Αυτό οφείλεται στην ικανότητα κορεσμού των λιπαρών οξέων που βρίσκονται στο ελαιόλαδο. Αυτό σημαίνει ότι η τακτική κατανάλωση έξτρα παρθένου ελαιολάδου οδηγεί σε μεγαλύτερη αίσθηση πληρότητας. Το εξαιρετικά παρθένο ελαιόλαδο περιέχει θερμίδες, αλλά είναι ένας πιο υγιεινός τύπος λίπους και είναι μια εξαιρετική εναλλακτική λύση σε σύγκριση με άλλους τύπους λαδιίων. Πίνετε 2 κουταλίες έξτρα παρθένο ελαιόλαδο με νερό και λεμόνι κάθε πρωί για να παραμείνετε καλλίγραμμοι, να αποφύγετε την αίσθηση πείνας και παράλληλα να αυξήσετε τη μακροζωία.

Υγεία των Οστών 

Ακόμη ένας λόγος για να προσθέσετε ελαιόλαδο στη διατροφή σας. Ένα πρόσφατο άρθρο που βασίζεται σε ανασκόπηση 37 επιστημονικών μελετών αναφέρει ότι οι φαινόλες στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέψουν την απώλεια οστικής μάζας.

Υγεία πεπτικού & μεταβολισμού συστήματος

Το έξτρα παρθένο ελαιόλαδο βελτιώνει γενικά την πέψη και το μεταβολισμό. Μάλιστα, χρησιμοποιείται και ως φαρμακευτικό λάδι για τον καθαρισμό του πεπτικού σωλήνα και τη βελτίωση της κινητικότητας του εντέρου.

Νιώθετε φούσκωμα και δυσκολεύεστε να πάτε τουαλέτα; Το ελαιόλαδο μπορεί να σας ανακουφίσει από αυτά τα προβλήματα. Η λιπαρή φύση του ελαιολάδου επιτρέπει στα πράγματα να κινούνται χωρίς τις παρενέργειες των καθαρτικών.

Ωστόσο, μην μπερδεύετε το μπουκάλι - κρατήστε το σε μία ή δύο κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι εάν έχετε ήδη πρόβλημα με τη δυσκοιλιότητα, θα πρέπει να αυξάνετε την πρόσληψη νερού και να αυξάνετε την πρόσληψη ινών σε καθημερινή βάση.

Οδηγίες Χρήσης:

Λαμβάνετε 2 κουταλιές της σούπας (20 mL) καθημερινά.

To Βιολογικό Έξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο Εὐέλαιον, είναι ένα από τα πιο γευστικά και υψηλής ποιότητας ελαιόλαδα που διατίθενται στην αγορά. Έχει μια ευχάριστα φρουτώδη, ισορροπημένη γεύση που συμπληρώνει τα αγαπημένα σας πιάτα.

Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil 500ml

 • Hand Picked
 • Organic Extra Virgin Olive Oil 
 • High in Phenols
 • Low Acidy 
 • Cold pressed Unfiltered 
 • Product of Cyprus
 • Certified Organic by Lacon Ltd 
 • 100% Koroneiki Variety (Crawn Variety) 
 • Most Awarded Olive Oil Brand 

There's a lot of confusion around the best cooking oils that you should use for your health. For years, a low-fat diet has been advised as a way to improve health and reduce the risk of a multitude of diseases. But when you reduce your fat intake too drastically, you can end up with the very health issues you were trying to prevent. In all likelihood, you cut back on both good and bad fats. Adding extra virgin olive oil to your grocery list adds a good fat to your diet.

A healthy amount of fats in our diet is vital for overall health. Did you know that your brain is 60-percent fat? 

Fatty acids help our bodies function down to the cellular level. The World Health Organization recommends that fats make up 20-35 percent of our total calories per day.

But you don’t want to eat just any fat — you need quality fats. One of the healthiest sources of fat is in the extra virgin olive oil.

The supermarket shelves are stuffed with a huge variety of different kind of oils and within those too there different types (virgin oils, extra-virgin oils, cold-pressed oils and even blended oils). The word extra-virgin refers to 'fine grade' oil.

Evelaion Extra virgin olive oil is obtained by crushing olives and extracting the fresh juice. It is unrefined and the highest-quality olive oil you can buy. Because of the way Evelaion extra-virgin olive oil is made, it retains the true flavour of olives, and has a lower level of oleic acid than the other varieties. It has a higher concentration of natural vitamins and minerals found in olives.

According to Consultant Nutritionist, Dr. Rupali Dutta, "Extra virgin olive oil is the first oil that comes out of cold pressing the olives. It has been subjected to zero processing, and has no additives which makes it bright green in colour and has a strong olive flavor. It also contains only 1% of Oleic Acid and is able to retain all its antioxidants.

Health benefits of adding extra virgin olive oil to your daily diet.

Full of good fats 

Extra virgin olive oil has high a percentage of omega fats (polyunsaturated fats that are good for your heart) along with monounsaturated fats. Delhi-based Dietitian, Dr. Deepali Solanki, shares, "Extra Virgin Olive Oil has a lot of monounsaturated fatty acids, unlike other oils which have a lot of saturated fat acids. It can be consumed in the same amount like any other oil. The recommended amount is half a liter per person per month.

Health Heart 

According to the US FDA, having two tablespoons(20ml)  of extra virgin olive oil daily may reduce the risk of heart disease, due to its monounsaturated fat content. Some of the antioxidants present in extra virgin olive oil like oleocanthal and oleuropein are known for their anti-inflammatory action and help in reducing the levels of bad cholesterol which can be a risk factor for heart disease. To achieve this possible benefit, olive oil is to replace a similar amount of saturated fat and not increase the total number of calories you eat in a day. One serving of this product contains 18 grams of olive oil.

Rich in Antioxidants

The biggest health benefit of consuming extra virgin olive oil lies in its powerful antioxidant qualities. Extra virgin olive oil contains polyphenols which act as antioxidants, reducing the oxidative stress throughout your body. Antioxidants also help in promoting and strengthening your immune system making your body more resistant to infections and inflammation.

Help in controlling Diabetics - Type 2 Diabetic 

Type 2 diabetes is when your blood sugar levels rise higher than normal. This is due to the pancreas being unable to produce enough insulin to keep your blood sugar level in check. Before full-on type 2 diabetes occurs, your pancreas will attempt to keep up with the increased blood sugar levels. But over time it cannot keep up, and that is when your body begins to use insulin improperly resulting in insulin resistance.

The antioxidant polyphenol that is present in olive oil improves blood sugar (or glucose) levels in people who are pre-diabetic. Meanwhile, olive oil and the Mediterranean diet decrease your risk of developing type 2 diabetes, improved glucose metabolism and improved fasting glucose. The Mediterranean diet is one that includes a lot of fruits and vegetables, extra virgin olive oil as the main source of fat, a moderate consumption of red wine and a reduced intake of proteins from red meat.

Brain Health

A small amount of Omega-3 and Omega-6 fatty acids present in extra virgin olive oil are essential for brain health. Scientifically, it has been seen that consumption of extra virgin olive oil may help in reducing the risk of Alzheimer's disease. A recent study published in the Annals of Clinical and Translational Neurology, shows that extra virgin olive olive may help protect the brain tissue against toxic substances that can cause Alzheimer's disease. The natural phenols in olive oil counteract the amyloid plaques and reduce neuro-inflammation.

Weight Loss

Losing weight can be a real struggle. You may think that a low-fat diet is the key to weight loss, but the key may, in fact, be incorporating a healthy amount of high-quality good fat into your diet — like extra virgin olive oil. Extra virgin olive oil helps in supporting your weight loss goals effectively. This is because of the satiating power of the fatty acids found in olive oil. This means that the regular consumption of extra virgin olive oil leads to a greater feeling of fullness. Extra virgin olive oil does contain calories but it is a healthier type of fat and is a great alternative to the others like butter or refined oils, especially if you are on a diet. Drink half a cup of extra virgin olive oil with water and lime every morning to stay slim, prevent hunger pangs and increase longevity. 

Bone Health

Here’s yet another reason to add olive oil to your diet. A recent article based on review of 37 scientific studies reports that the phenols in extra virgin olive oil may prevent loss of bone mass.

Digestive & Metabolism Health

Extra virgin olive oil improves digestion and metabolism in general, and it is noticed that the stomach bears extra virgin olive oil best of all edible fat as it prevents the penetration of sour content from the stomach into the oesophagus, thus preventing heartburn and inflammation of the oesophagus.

Feeling bloated and having trouble passing stool? Olive oil might give you some relief from constipation. The fatty nature of olive oil allows things to get moving without the side effects of laxatives. 

Don’t guzzle the bottle down, however — keep it to one or two tablespoons of olive oil. It’s also worth noting that if you’re already having trouble with constipation, you should increase your water intake and bulk up your fiber intake on a daily basis.

Suggested Usage and Storage: 

Take 2 Tablespoon (20mL) daily.

 • Drizzle on toast or pasta
 • Add a spritz of lemon to a spoonful of oil
 • Add to roasted vegetables and meats
 • Make a salad dressing with olive oil
 • Use it in baking as a substitute for vegetable oil

Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil is one of the most flavorful and highest quality olive oils available with a free acidity of less than 1% linolenic acid. It has a pleasantly fruity, well-balanced flavor that complements your favorite dishes.

Store in dark and cool place. 

Supplements Facts

Serving Size: 20 ml ( 2 Tablespoon ) 

Serving Per Container: 25

Per 100mlPer Serving 
Energy 3389 kJ/ 842 kcal 677kJ/ 168kcal
Fat91.6g18g
-Of which saturated 12.8g2.5g
- monounsaturated fat70.5ml14g
- polyunsaturated fat8.3ml1.4g
Carbohydrate0g0g
- Of which sugars0g0g
Protein 0g0g
Salt0g0g

Ingredient Organic Extra Virgin Olive Oil (Cold-Pressed).

Certified Organic by Lacon Ltd 

Product of: Cyprus, Potami Village

Bottled by: Novel Agro Ltd (CY5040) . 

No customer reviews for the moment.

Write a review

Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil 500ml

Evelaion Organic Extra Virgin Olive Oil 500ml

Write a review